Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτροπή Ανταγωνισμού καλεί εργολάβους οικοδομών

Κατηγορίες για καρτέλ και προσυμφωνημένες τιμές

Εξηγήσεις από την Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων (ΕΚΚΕ), ζητά η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγορώντας την κατασκευαστική ομοσπονδία για καρτέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την 1η Νοεμβρίου για να εξετάσει, τις πρακτικές της ΕΚΚΕ, η οποία εκπροσωπεί ποσοστό περίπου 14% των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον νομό Αττικής.

Πρόκειται για αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού που διενεργήθηκε μετά από πληθώρα δημοσιευμάτων στον τύπο σχετικά με τις υψηλές τιμές των ακινήτων, καθώς και ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Κ.Ε.), η οποία προέτρεπε τα μέλη να μην προχωρήσουν σε ανεγέρσεις νέων κατοικιών εάν δεν διαθέσουν το 70% των ακινήτων που έχετε προς πώληση.

Όπως επισημαίνεται από την αυτεπάγγελτη έρευνα προκύπτει ότι η Ε.Κ.Κ.Ε., μέσα από διαρκείς αποφάσεις και συστάσεις προς τα μέλη της τα έτη 2002 έως και 2009 συνέβαλλε στον περιορισμό της παραγωγής και διάθεσης νεόδμητων κατοικιών και στον έμμεσο καθορισμό των τιμών τους, που συνιστά παράβαση και σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού.

Με τις ενέργειες της αυτές η Ε.Κ.Κ. Ε υποκατέστησε τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη διατήρηση των τιμών πώλησης των κατοικιών στις διαμορφωμένες υψηλές τιμές

πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου